fAJNE PRZEPISY

 

4 filety z piersi kurczaka

50ml sosu pomidorowego

6 papryk kajeńskich, pokrojonych na połówki

2 kawałki sera feta, pokrojonego w kostkę

200ml startego sera mozzarella

1 awokado, pokrojone w plasterki

sałatka do podania

Etapy przygotowania

 

1

Rozetnij filety z kurczaka poziomo, ale nie przecinaj ich całkowicie. Zostaw je otwarte i ułóż na blaszce do pieczenia.

2

Posmaruj każdy z filetów sosem pomidorowym, a następnie połóż na nich papryki kajeńskie oraz ser feta. Każdy z filetów posyp mozzarellą i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 10 minut lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Udekoruj pokrojonym w plastry awokado. Podawaj na gorąco z sałatką. 

Temperatura piekarnika: 200° C



Dodaj komentarz






Dodaj

edyta1971
© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl